3 ting jeg har lært av 4 måneder i Sør Amerika

Da har jeg brukt litt over en uke på å komme meg til rette igjen her i Los Angeles. Jeg har fått gjort unna noen ærender jeg måtte gjøre, fått catchet opp med venner igjen, og ikke minst fått tid til å reflektere over de siste månedene.

Nærmest på impuls-beslutning bestemte jeg meg for å flytte til Argentina. To uker før avreise ble jeg tilbudt muligheten, og noen ganger i livet (eller om du spør meg, stort sett alltid), så må man si JA til nye muligheter som dette. Så hva har jeg egentlig lært av å bo fire måneder i Sør-Amerika?

Jeg er ufattelig heldig. Og jeg sier dette med den dypeste ydmykhet. Men når jeg de siste seks årene har fått muligheten til å bo både i New York, Los Angeles, Buenos Aires og Punta del Este – så kan jeg ikke si annet enn at dette var et liv jeg aldri forespeilet meg, og jeg er utrolig takknemlig for mulighetene jeg har fått. Og spesielt etter å ha bodd i Sør-Amerika, hvor kontrastene mellom nabolag til nabolag, hus til hus og person til person er mye mer tydelig enn noen andre steder jeg har bodd, så skjønner jeg hvor heldig vi er. Vi som bor i den “moderne delen av verden”. I verdens beste land Norge. I verdensmetropoler. I bobler. Og jeg tror absolutt at det er riktig at vi nyter “luksusen” vi har – men det er også viktig at vi får perspektiv på ting, og virkelig setter pris på hva vi har, og gir tilbake der vi har muligheten til det.

Språk er utfordrende – Men også utrolig gøy. Når jeg flyttet til Argentina så kunne jeg ikke mer spansk en, “Hey, hadet, øl og vann”. Den dag i dag kan jeg utrolig mye mer! Jeg kan snakke og utrykke meg en del, men jeg forstår mer enn jeg klarer å snakke selv. Allikevel er ikke spansken min bra nok enda, så her i LA skal jeg virkelig bruke tid på å bli bedre – For i Argentina er det overraskende få som snakker engelsk.

Selvstendighet føles SÅ DEILIG i et fremmed land. Jeg husker fremdeles følelsen jeg hadde etter å ha tatt taxi helt alene for første gang i Buenos Aires. En så liten og ubetydelig ting, men herregud så stolt jeg var som klarte meg alene, hahah! Og etterhvert som tiden i Argentina gikk merket jeg mer og mer hvor mye jeg satte pris på å være selvstendig, å prøve selv om jeg ikke kunne språket; Å gå på byen alene, handle på matbutikken, bestille kaffe – De minste tingene i livet føltes plutselig så mye bedre.

Skriv en kommentar