Hvordan henger druene dine?

Når jeg først er i et nytt land, i en ny by, i en ny kultur, så ønsker jeg å oppleve og se så mye som mulig. Hva er området kjent for? Hva er et «must see/do»? Hva kan man gjøre og oppleve som ikke alle andre vet om? Vel, i går var jeg invitert på en overraskelses-utflukt – Og da fikk vi en opplevelse som ikke så mange får her i Uruguay.

Vi dro til Bodega Garzón, en gigantisk vingård ca 1 times kjøring innland fra Punta del Este. Bodega Garzón er helt spesiell, da den er en av de mest miljøvennlige vingårdene i verden. I tillegg til å produsere fantastisk rød- og hvitvin, så lager de også olivenolje i verdensklasse.

På Bodega Garzón var vi så heldige å få en privat omvisning i produksjonslokalene, samt en vinsmaking mens vi gikk rundt mellom vintønner, store maskiner for å skille druene og et eget laboratorium hvor de tester vinen som lages.

Ingenting på denne vingården er tilfeldig. Druene til rødvinen er plantet slik at de skal få mest av ettermiddagssolen. All stein som er brukt på selve bygningen kommer fra fjellet som ble sprengt ut for å lage plass til vingården. Høydeforskjellen mellom druebuskene er også nøye planlagt.

Alejandro Bulgheroni, som er eieren og grunnleggeren av Bodega Garzón, har investert over $200 millioner i området – og eier totalt over 4000 (!!!!) hektar med landområde.

På denne vinsmakingen så gikk det opp for meg at selv om jeg drikker en god del vin, så vet jeg ekstremt lite om prosessen og vitenskapen rundt vin-laging. Så det var utrolig gøy å lære mer, og se prosessen «hands on».

Anyways – nok prek fra meg! Ta en titt for deg selv – og dersom du er i Uruguay, ta deg en road trip til denne fantastiske plassen! 

Skriv en kommentar