Slik er livet i Uruguay

Nå har jeg vært i Uruguay i rundt tre uker, og selv om jeg kom fra ett Sør-Amerikansk land til et annet, så er det en ganske annerledes opplevelse her sammenlignet med Buenos Aires. La meg fortelle litt om livet her i Punta del Este 🙂

Vel, først av alt så må jeg virkelig anbefale deg å ta turen hit på sommeren (slutten av desember til slutten av januar). Utenom denne tiden er byen helt død; Trafikklys blir skrudd av, hus og leiligheter står tomme, og det er kun de lokale innbyggerne igjen. Nesten en liten spøkelsesby.

Men uansett – Punta del Este, og Uruguay, er fantastisk vakkert! Og du er nødt til å ta deg en tur hit. Det er på mange måter som å gå flere år tilbake i tid, samtidig som du har noen av de mest sinnsyke husene, leilighetene og restaurantene her. Jeg har mye mer å fortelle om Punta – og tips å dele – men her er noen småting jeg har merket meg med livet her nede 😉

Folk er elendige sjåfører her. Herremin som de kjører her, og ikke minst som de leker med sitt og andre sitt liv. De krysser inn rett foran deg, motosyklister kjører forbi rett i det du svinger,

Haiking er en ting. Når det er få taxier og et bussystem hvor bussen møter opp når det passer seg for sjåføren, så er det mange som tyr til haiking – og det er faktisk et trygt alternativ. Ikke bli overrasket om du ser en gjeng på lasteplanet til en pick-up truck 😉

Chacra er ikke en dansestil. Overalt i Punta vil du høre om folk som snakker om chacra ditt, chacra datt – Og selv om det høres ut som en dansestil, så er chacra en stooooor villa, som i tillegg har et enormt land-areal rundt huset.

Ikke forvent mye søvn. Jeg tror jeg aldri har sovet så lite før gjennom en treukers-periode som jeg har nå – selv ikke i russetiden. Normalt har ikke folk middag her før klokken 23, og de aller fleste store festene starter ikke før 3 på natten. Så ikke bli overrasket om du tusler hjem fra festen din lenge etter at sola har stått opp. På den positive siden, så kan du jo da like så greit bare gå rett til stranda og sove der noen timer mens du soler deg – men husk solkrem 😉

Kontakten med omverdenen er minimal. Helt seriøst, jeg har aldri vært borti dårligere WiFi-forbindelser. Mest sannsynlig har du bedre nettdekning i fjerneste Sahara enn her i Uruguay. Selv ikke med amerikansk nummer og internasjonal plan funker 3Gn. Null, niks, nada!

Men.. Til tross for dette – Jeg storkoser meg her 😀 

Skriv en kommentar