6 ting jeg har lært de først to ukene i Buenos Aires

Haha! Jeg fant akkurat igjen et blogginnlegg jeg hadde lagret som kladd fra da jeg bodde i Buenos Aires! Artig å se tilbake på hvilke tanker og observasjoner jeg hadde de første to ukene 😂 

Så siden det er torsdag, med andre ord Throwback Thursday, så kan jeg jo poste dette innlegget nå i stedet for – nesten ett år etter det ble skrevet 😉 

_____________________________________________________________________

Nå har jeg bodd i Buenos Aires i litt over to uker, og jeg har lært litt ulike ting her nede om byen, menneskene og kulturen. Så her er 6 ting jeg har lært;

Jenter går på stylter 

Vi vet vel alle at latinoer som regel ikke er like høye som oss nordmenn, men herregud, Napoleon-komplekset er til stedet her da for å si det mildt. Nesten samtlige jenter går med platåsko av en eller annen variant. NO KIDDING.

Du blir påkjørt her

I USA er jeg vant til at fotgjengeren har «the right of way», og har alltid lov til å gå og bilene skal stoppe. Faktisk, i USA så håper vi nesten på at vi blir påkjørt så man kan saksøke sjåføren og tjene millioner av kroner. Her i Buenos Aires derimot, så hjelper det ikke at det er grønt lys for å krysse veien – dersom en sjåfør ser en to meters luke mellom deg og nestemann over fotgjengerovergangen så gasser han på!

Stekt ost er HELT FANTASTISK! 

Her spiser man Provoleta, som rett og slett er stekt ost med urter og krydder. Og herremin, DET ER SÅ GODT! Vi spiser det sånn ca hver eneste dag. ´Nough said. Kommer til å bli feit av å bo her!

WhatsApp er THE SHIT her!

ALLE bruker WhatsApp. Enten det er for business, pleasure eller bare ræl. iMessage har de ikke hørt om. Så her går det i WhatsApp med alle gutta left and right. Og en annen ting, de elsker å sende lydmeldinger. ALLE går på gata og skravler inn lynmeldinger i stedet for å tekste. Det funker jævlig dårlig for en stakkars nordmann som Google Translater alle tekstmeldingene fra spansk til engelsk for å forstå hva vi snakker om, haha!

De har verdens beste kaffe, og verdens minste kopper. 

Helt seriøst, jeg har aldri smakt bedre kaffe i mitt liv – Men jeg har også aldri fått kaffe servert i mindre kopper før heller. Det er seriøst to slurker, så er gleden over! En annen ting jeg sliter med, annet enn å få en stor kopp med kaffe, er å få svart kaffe. Nå har jeg prøvd fire ulike kaffevarianter hos Starbucks (Ja, jeg vet – jeg er en basic hore), og hver eneste gang putter de vann i kaffen. Jeg ber om svart kaffe, og får americano. MAKE. IT. STOP.

Dorullen er ikke som vår dorull. 

Her sløser de ikke med noe når det kommer til dorullen sin og dopapirbruk. Det er ikke noe papprull i midten som vi er vant med – her er det surra papir heeeeeeelt inn til midten.

Skriv en kommentar