Forskjellen mellom 17. mai i New York og LA

Okay, dette er ganske sykt, men i morgen er min første 17. mai-feiring i Norge på 7 (!!!!) år!!! De siste årene har jeg vært i New York og Los Angeles, og du tror det kanskje ikke – men vi har helt RÅE feiringer der også!

I New York dro vi som regel til Sjømannskirken først, spiste deilige vafler, drakk etterlengtet Solo, deltok i sekkeløp og gikk tog rundt kvartalet. Feiringen har faktisk blitt så stor at NYPD stenger ned hele gaten der Sjømannskirken holder til, så vi kan feire 😉 Etter vaffelkos bar det som regel til Sweet & Vicious, en bar i SoHo, som fort ble samlingsstedet for unge nordmenn i New York på nasjonaldagen! Billige margaritas, norsk musikk og GOD stemning!

I Los Angeles var jeg som regel på en heidundranes 17. mai frokost hos Andreas, en norsk musikkprodusent. Der var det vafler, koldtbord og potetløp-stafett med akevitt-shots! Etter at champagnebrisen var godt plantet i blodet dro vi alltid til Moods of Norway-butikken på Melrose Avenue, som hvert år byr opp til storstilt fest. Her synges nasjonalsangen, drinker flyter og vafler lages. Jeg vant faktisk et traktor-vaffeljern der for 2 år siden, hahah!

Men nå er jeg altså tilbake i Norge, og jeg må ærlig innrømme at jeg gleder meg til en erke-norsk feiring – NRK streik til tross!

Hva skal DU i morgen? 😀

Skriv en kommentar