Min opplevelse på innsiden av Facebook i Silicon Valley

På mandag tok jeg som nevnt turen innom hovedkontoret til Facebook og Instagram i Silicon Valley – Og herremin så interessant og spennende det var. Jeg må si, FB er litt av et selskap å jobbe for – det er ikke uten grunn at de er kåret til USAs beste selskap å jobbe for.

Jeg var på campus i nesten 6 timer og fikk en personlig omvisning rundt hele området, innom ulike bygg; WhatsApp, Facebook Messenger, Instagram og mye mer. Facebook tilbyr ikke normalt omvisning på kontorene sine, og sikkerheten er streng. Heldigvis har jeg en kompis som jobber hos FB, så han tok seg en hel arbeidsdag til å vise meg rundt og dele om selskapet. La meg fortelle litt om insider-informasjonen jeg fikk og alt annet spennende jeg lærte:

Det her er normalt hvor langt de fleste kommer når de drar til Facebook i håp om å se campusen – Det berømte «thumbs up»-skiltet utenfor hovedkvarteret. Dette er forresten også den eneste formen av branding, det finnes ingen andre skilt som identifiserer at du står rett ved giganter som Facebook og Instagram. Microsoft derimot, har store skilt overalt.

Dette er gågata mellom hovedbygningene. Her finner du tonnevis av restauranter som serverer alt fra BBQ, salater, pizza, mexikansk osv. Og alt er så klart gratis 😉 Så her serverer de ulik mat til frokost, lunsj og middag. Området du ser ovenfor er også hvor Mark Zuckerberg (Sjefen i FB) har Q & A hver eneste fredag med de ansatte. Så dersom du har spørsmål til en av verdens mektigste businessmenn, så er det bare å møte opp og spørre hva du lurer på (Dette er så klart kun for FB-ansatte). Han avbryter faktisk reiser, så han alltid er til stede på fredager for samlingen. DET er lederskap det tenker jeg 😀

Dette er Teddy’s. Den meksikanske restauranten på campus. Det hadde seg nemlig slik at en intern back in the days klagde over at de ikke hadde Taco Tuesdays på campus (Et populært konsept i USA hvor man møtes, spiser taco og drikker øl/margaritas) – Så Mark Zuckerberg sørget rett og slett for at de åpnet en meksikansk restaurant, med navnet til internen på 😀

Det ble biffsalat til lunsj på meg denne dagen. Og en hel haug med snacks og ulike drikkevarer gjennom dagen. Alt var jo gratis, så da er det jo bare å ta for seg 😀 Haha!

Jeg fikk dessverre ikke lov til å ta bilder av selve arbeidsområdene, fordi det er å mye sensitiv informasjon overalt. Alle hvite vegger på kontorene er til å skrive på – og ingen har egne kontorer. Alt er åpne kontorlandskap. Til og med sjefen sjæl, Mark, sitter på en vanlig pult sammen med de ansatte. Og herregud, jeg så han faktisk når vi gikk rundt! Han var i et møte, i et møterom med fire glassvegger. Alle skuddsikre. Og 5 livvakter utenfor møterommet. Som jeg sa, sikkerheten er en av de høyeste i Silicon Valley.

Det er uendelig mange kreative plasser man kan sitte å jobbe på dersom man ikke ønsker å være ved pulten sin – Som denne gigantiske parken på taket av det ene bygget. Her oppe hadde de også smoothie bar og grilled cheese restaurant. Igjen, gratis.

Jepp – De har også et helt eget arcade room, hvor man kan gå å spille litt ulike dataspill og flipper-spill når man kjeder seg på jobb.

I gågata er det også en kakebutikk, men til min store skuffelse så hadde de ikke donuts. MEN – når vi var på vei til det ene bygget møtte vi på to damer på vei til et møte, med to store bokser med donuts. Needless to say, jeg sjarmerte meg frem til en smaksprøve 😉

Instagram holder til i separate bygninger fra Facebook. Visste du at de Facebook/Instagram-ansatte har en hemmelig Instagram app? :O Den har til og med en annen logo enn hva vi har. De ser alt hva vi ser, og den fungerer på samme måte som vår – men hver gang det kommer nye funksjoner, så får de prøve de ut først. Jeg kan ikke si noe om hva som kommer, men jeg kan love deg at noen av de nye funksjonene er ganske så fete 😀 Det er bare å glede seg 😉

Det er også en «kunst lab» på campus, hvor de ansatte kan henge og lage ulike kunstverk. Disse blir så hengt opp på veggen overalt på campus – Det er rimelig kult spør du meg!

Og som om ikke de fordelene nevnt ovenfor var nok, så har de så klart leger, tannleger, frisører og spa-terapauter på campus. Rett og slett alt de trenger. Og bor du i San Francisco (som er en time unna Silicon Valley), så trenger du ikke å bekymre deg for å kjøre til jobb: Det er flere avganger hver morgen med shuttle buss for Facebook-ansatte – og retur igjen på ettermiddagen. Og arbeidstidene? Næh, du har ikke arbeidstider: Du kommer og går som du ønsker, så lenge jobben blir gjort er alle fornøyde!

Må rett og slett si det var en drøm å få en slik omvisning på campusen – og jeg er enda mer inspirert til å jobbe og stå på hardt nå! Hvem vet, kanskje jeg en gang lander en drømmejobb for et selskap som Facebook? 🙂

Skriv en kommentar