Panama City – en spøkelsesby

Jeg klarer jo ikke å holde meg i ro så alt for lenge av gangen her i Norge – Så i romjulen satte jeg meg på flyet og gjorde meg klar for en maratontur som endte 25 timer senere; I Panama City, Panama.

Dette var første gang jeg besøkte Sentral-Amerika, så jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente meg. Heldigvis møtte jeg en gjeng på 15 amerikanere der, siden vi alle skulle i bryllupet til kompisen min – Så da blir det jo ekstra gøy å utforske en ny by og et nytt land.

Det som var ganske spesielt var hvor mye Panama City føltes som en spøkelsesby når solen gikk ned. Sett fra utsiden kan hovedstaden minne mye om Miami med sine store og mektige skyskrapere spredt innover byen, hele veien fra vannkanten. Faktisk så er Panama City nummer fire på listen over byer i verden med flest skyskrapere. Og alle disse har kommet opp de siste 20 årene. Det er jo helt vilt! Og rundt 80% av disse bygningene er leilighetsbygg/hoteller, mens resten er kontorer. Men det var når mørket senket seg over byen at man så den store forskjellen fra Miami; Der Miami er pulserende, full av liv og mennesker, og lyst opp på nattehimmelen – så var Panama City den rake motsetningen. Det har seg nemlig sånn at veldig mange utlendinger kjøper opp leiligheter i Panama som en enkel måte å plassere pengene sine, da det er skattemessig veldig gunstig. Men det gjør også til at nesten ingen faktisk bor i disse leilighetene, så på kvelden er nesten alle bygningene bekmørke. Et merkelig syn!

Allikevel, dersom du drar til Panama City noen gang, så må du få med deg Casca Viejo, som er gamlebyen. Det var her vi likte oss best under oppholdet for å være helt ærlig: Fantastisk arkitektur, kule takterrasser, mange gode restauranter og et yrende nattliv!

Skriv en kommentar