Vi gjorde det slutt forrige uke

For vel 7 år siden flyttet jeg fra trygge lille Norge. Jeg satte meg på flyet med enveisbillett til New York, The Big Apple. Lite visste jeg at de neste årene skulle jeg ha en helt fantastisk kjærlighetsaffære med denne storbyen. I det øyeblikket jeg gikk ut av taxien i East Village hvor jeg hadde leid meg leilighet visste jeg at jeg var hjemme.

Aldri før hadde jeg følt en sånn tilhørighetsfølelse før. Jeg følte jeg kunne være meg selv. Jeg følte byen var som lagd for meg, og jeg var som lagd for byen. I 3 1/2 år hadde jeg et fantastisk forhold til denne byen – Jeg fikk bodd i tre ulike bydeler, møtte utrolig mange herlige mennesker og fant meg til rette i kaoset og stresset.

Så fikk jeg et jobbtilbud i Los Angeles jeg ikke kunne si nei til, og jeg gjorde det slutt med New York, og prøvde å innlede et forhold med The City of Angels i stedet for. Men hele tiden var jeg like forelsket i New York, og hjertet mitt ville ikke annet enn tilbake til det store eplet. Uansett hvem som spurte meg om hvilken by jeg foretrakk fikk det samme kjappe svaret: NEW YORK! Herregud, uten tvil!

Men denne turen jeg akkurat hadde til New York var anderledes. Kjærlighetsforholdet føltes ikke like sterkt lenger. Og det er garantert ulike grunner til dette, som værforhold og alt kaoset oppe i mitt eget hode for tiden, men allikevel var ikke New York det samme lenger. Jeg innså at jeg virkelig hadde vært så heldig å bodd i New York på storhetstiden sin. På det mest perfekte tidspunktet i mitt eget liv. Men nå var ikke New York for meg lenger. Med ganske tungt hjerte faktisk, så innså jeg at vestkysten og Los Angeles er der jeg trives best nå – hvor jeg ser at livskvaliteten min er langt bedre enn hva jeg kan få i New York for øyeblikket. Så, nå har jeg og New York gjort det slutt, på ordentlig.

Men hello, for alle som har vært i New York, så vet de at det er umulig å holde seg borte lenge av gangen. Og mange besøk fremover blir det uten tvil – men jeg kan ikke lenger se for meg selv bo der, eller fortelle de som spør at jeg foretrekker New York over LA lenger.

Er det flere enn meg som har følt sånn kjærlighet til en by før? 

Skriv en kommentar